Полиция задържа пътник - снимал заспал кондуктор

Владимир Йончев 03 октомври 2014 в 00:26 55690 26

Снимка bgrail.eu

Снимката, заради която пътникът е отведен в полицията

Полиция причака на перона пътник и го отведе в офиса на МВР на гара Пловдив, защото е дръзнал да снима заспал кондуктор.

Ситуацията е още по-абсурдна с това, че пътникът е член на Управителния съвет на Европейската пътническа федерация и кандидат за депутат, а "усложняващо вината му обстоятелство" е, че е подал сигнал за нередност във влака.

За случката, разиграла се на 28-ми септември в БВ 3621, алармират с отворено писмо от Асоциация „Приятели на железопътния транспорт“. Председателят на асоциацията Варужан Апелян е свален с полиция от влака, след като е констатирал явни нарушения на безопасността във влака, залавяйки служители от превозната бригада в „неадекватно“ състояние, става ясно още от писмото.

Чакаха ме двама полицаи на перона. Излязох с вдигнати ръце и изпълних полицейското разпореждане да дойда с тях в офиса на полицията на гара Пловдив. Разпитваха ме половин час и ме пуснаха, разказа пред OFFNews Апелян.

В отвореното писмо на асоциацията, на която е председател, той пише:

Пътувайки от гара Подуяне до гара Пловдив на 28.09. вечерта, се натъкнах на редица странности. По време на пътуването, докато минавах през вагоните, ми направи впечатление, че голяма част от вратите на шкафовете за електрическото управление са отключени, както и някои от вратите на вагоните не са затворени. Като съвестен пътник затворих доколкото можах вратите, като се има в предвид, че някои от вратите не можеха да се затворят напълно без задействане на отблокиращата система на съответната врата, което задействане, аз като пътник нямам право да извършвам.

Малко след това влакът спря извънредно на гара, неупомената в разписанието и аз погледнах откъде се подават сигнали за готовност от влаковите служители, за да се ориентирам за местоположението им във състава на влака. Голямо учудване предизвика у мен, че видях единствено белия сигнал от първия вагон. За мен беше особено странно движението на пътнически влак с превозна бригада само от един служител. Насочих се към последните вагони за да потърся някой от служителите.

Намирайки по-късно спящия кондуктор в последния вагон, Апелян го снима с фотоапарат след което подава сигнал за случилото се до началник влака и диспечерите в БДЖ, като ги моли да направят проверка за алкохол на цялата превозна бригада. Вместо това обаче – той е задържан от полицията в Пловдив.

Зелените, в чиято листа е кандидат за депутат Варужан Апелян са заявили, че ще внесат протестна нота в ЦИК и министерство на транспорта, съобщава сайтът bgrail.eu.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews