Племенникът на президента съди МВР

OFFNews 18 ноември 2014 в 08:16 7662 9

Станислав Плевнелиев

Снимка Нова тв

Племенникът на президента Росен Плевнелиев ще заведе граждански иск срещу полицията в Благоевград за упражнено насилие срещу него. 

Това заяви пред bTV Румен Плевнелиев - братът на държавния глава и баща на пострадалия тийнейджър.  

„Ако някой е влязъл във вашата къща и си е тръгнал леко насинен, някой трябва да е виновен, в краен случай – хазяинът”, аргументира се той. 

По думите му пострадалият Станислав, който е диабетик, е „3 пъти по-безопасен от останалите граждани”. Бащата подчерта, че заради задържането му в полицейския участък, той нямал достъп около 3 часа до ампулите инсулин в колата му. Той е категоричен, че разполага с документи и свидетелски показания, които доказват, че униформените са превишили правата си.

В средата на октомври младежът беше задържан и удрян от служители в полицията в Благоевград. Станислав е спрян от пътни полицаи за това, че минал на червен сигнал на светофара. След като отказал да му бъде съставен акт, той бил отведен в близкото полицейско управление с белезници.

От ОДМВР-Благоевград отрекоха младежът да е бил удрян. Комисия е направила проверка на случая и установила също, че правата на момчето са били ограничени, защото не му е дадена възможност да се свърже с родителите си. Проверката е категорична и за това, че момчето е нарушило Закона за движение по пътищата и заради отказа му да бъде санкциониран, е отведен в полицейския участък.

Според БГНЕС за четири години стаж зад волана Станислав Плевнелиев има наложени шест акта. Един за шофиране след употреба на алкохол, за което свидетелството му за правоуправление е отнето за срок от шест месеца. Останалите актове са за превишена скорост, за управление на МПС без годишен технически преглед, управление на МПС като неправоспособен и два за неправилно паркиране. Освен това на името на 22-годишния Станислав Плевнелиев са наложени 5 фиша за други по-дребни нарушения на ЗДП.
 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!