Паметникът на Съветската армия изрисуван с цветовете на Украйна (снимки)

OFFNews 23 февруари 2014 в 10:13 19274 52

Паметникът на Съветската армия изрисуван в цветовете на националното знаме на Украйна

Снимка Сергей Антонов

Паметникът на Съветската армия осъмна изрисуван с цветовете на националното знаме на Украйна и надпис "Слава за Украйна".

Паметникът на Съветската армия осъмна изрисуван с цветовете на украинското знаме - жълто и синьо, и надписите "Слава за Украйна" и "Капутин", видя репортер на OFFNews тази сутрин. 

Така в днешния ден, когато се чества създаването на Червената армия на Съветския съюз през 1918 година, чрез емблематичния паметник бе почетен не СССР, а украинският народ, чиято революция доведе до свалянето на властта на президента Виктор Янукович.

Очакването, че пред паметника днес ще дойдат хора, които ще почетат с цветя Деня на Червената армия предизвика и организирането на протест чрез социалната мрежа Facebook.

"Нашето Отечество обаче не е съветско или евразийско, пък и Червената армия не ни е освободителка. Тъй че сме длъжни най-сетне да попречим на това честване. Утре, неделя, 23 февруари 2014, от 9:00 до 11:00 пред ПСА (паметника с шмайзера до Орлов мост) в София. Всички венци и цветя да бъдат разкарани, никакви диалози със съветофилите и никакво отстъпване пред когото и да било, за каквото и да било. Който има, да си носи собствени плакати, български и украински знамена. Канете приятели и споделяйте събитието. И елате. Да попречим на честването на Червената армия в София", се казва в призива в страницата.

Засега очакванията за венци и цветя не се оправдават - тази сутрин нямаше нито едно цвете, което да напомня за Деня на Червената армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!