Още трима заловени за банкови атаки. Имало сигнал и срещу Борисов

OFFNews 29 юни 2014 в 12:20 11340 15

ДАНС

Държавната агенция "Национална сигурност" е задържала в София още трима души заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система, съобщава на сайта си агенцията.

Днес в София са били задържани трима души - български граждани, които чрез SMS-и, e-mail-и и телефонни обаждания към граждани в цялата страна са разпространявали информация, уронваща престижа на търговски банки, с което са дестабилизирани банковата система, се посочва в съобщението на ДАНС.

В Държавната агенция "Национална сигурност" е постъпил сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с банковите атаки, съобщава БГНЕС, позовавайки се на собствени източници в агенцията. Сигналът е подаден, докато вчера в агенцията заседаваха вътрешният министър Цветлин Йовчев, главният прокурор Сотир Цацаров и директорът на ДАНС Владимир Писанчев.

През последните седмици лидерът на ГЕРБ неуморно повтаря, че държавата е в криза и единственият изход е България да изтегли нов заем и да се обърне за помощ към Международния валутен фонд.

Операцията в защита на банковата система продължава втори ден. Вчера ДАНС залови двама души. Единият от тях - Венцислав Ангелов, известен с прякора Чикагото, е бил закопчан в Русе. Ангелов е учредител на партията на отцепниците от ГЕРБ Народно движение „Баста“ и на Народно-патриотична партия „Промяна“.

Вторият задържан в събота е мъж от София, известен с прякора Лицето.

Междувременно ДАНС откри и телефонна линия, на която гражданите да съобщават, ако са получили SMS-и или e-mail, уронващи престижа на банки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!