Отстраняват с бомба кандидат за шеф на митница

OFFNews 30 декември 2013 в 13:20 15901 3

Отстраняват с бомба кандидат за шеф на митница
Отстраняват с бомба кандидат за шеф на митница

Бомбата, избухнала на 28 декември вечерта в кв. "Толева махала" в София, е била поставена с цел отстраняване на кандидат за шеф на една от 8-те големи митници.

Както OFFNews пръв писа, порочният конкурс за шефове на именно тези митници бе обявен в почивните дни между Рождество и Нова година - на 26 декември. Условията бяха пълни с рестрикции, които силно ограничават кръга на възможните кандидати.

Взривът избухна пред дома на един от малкото отговарящи на условията митничар, който работи в централата на Агенция "Митници" в отдел "Митническо разузнаване и разследване".

Основната версия за взрвива, по която работят разследващите, е отстраняване от конкурса. Има и втора, по-малко вероятна - неизпълнение на поети ангажименти, свързани със сегашната му работа.

Тези осем назначения в митниците са сред най-желаните в държавата - от тези директори ще зависят приходите, които при управлението на Орешарски се сринаха дори повече, отколкото при ГЕРБ.

OFFNews не разполага с информация за коя от 8-те митници е смятал да кандидатства митничарят, но целта е била той да не успее се яви на конкурса, тъй като неговите шансове са били най-големи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!