Отмениха първата оправдателна присъда у нас за отглеждане на марихуана

OFFNews 23 април 2014 в 19:44 7992 9

Снимка sxc.hu

Болен от множествена склероза мъж, който засадил и отгледал две растения коноп, бе осъден на втора инстанция, макар че на първа беше оправдан.

Окръжният съд в Ловеч призна за виновен Марин Калчев, че на 26 април 2013 г. в собствения си дом е отглеждал коноп с тегло 59,101 грама и на стойност 354, 62 лева.

Съдът наложи административно наказание на Калчев - глоба от 1000 лева, както и да заплати разноските по делото.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

С това решение Окръжният съд в Ловеч отменя изцяло оправдателната присъда на Районния съд в града от 26 март.

На 12 февруари 2014 г. Ловешкият районен съд назначи тройна експертиза, с която да се докаже въздействието от лечението с домашноотглежданите конопени растения.

В експертизата се посочва, че употребата на марихуана с лечебна цел води до подобрение в симптоматиката на заболяването при Калчев, като намалява чувството на умора и „скованост“ при физическо натоварване.

Марин отглеждал марихуаната в две саксии. Как се отглежда марихуана изцяло съм се запознал от интернет - от “колеги” с диагнози, които също употребяват и отглеждат, споделя той.

Екстрактът е с медицински цели, тъй като той използва мастен разтвор на активните съставки на марихуаната за мастноразтворими. т.е. има логика в начина му на приготовление, заяви на 26 март неврологът доц. Иво Райчев.

Адвокатът на Марин Калчев днес заяви, че ще подадат жалба в Страсбург, като имат шестмесечен срок да го направят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!