Осъденият Илиян: Физическият убиец пред Соло е на свобода (видео)

OFFNews 10 декември 2013 в 16:47 6247 5

Илиян Тодоров
Илиян Тодоров

 

Истинският извършител на двойното убийство пред столичния клуб Соло е на свобода. Това твърди във видеообръщение Илиян Тодоров.

На 4 декември Върховния касационен съд (ВКС) окончателно потвърди доживотната му присъда за убийството на Васил Александров и Кирил Важаров, след спречкване в столичната дискотека. 

Във видеобръщение той сезира главния прокурор Сотир Цацаров за това, че срещу него е изпълнена политическа поръчка и е бил принуждаван да мълчи. "За жалост нито вие, нито обществото сте наясно каква е истинската причина за моето мълчание", казва Илиян, който все още е на свобода.

Той твърди, че е присъствал в злополучната нощ. "Видях извършителя, защото беше на метри от мен и погледите ни се срещнаха. Нямам детайлна информация за него, каквато по-късно се оказа всъщност, че той има за мен, защото заплахите започнаха едва няколко часа след това. Те продължиха и в следствения арест, впоследствие и в Централния софийски затвор. Трябваше да мълча", казва още Илиян.

Той обяснява, че върху него и семейството му е осъществен психически тормоз. 

Илиян очаква прокуратурата да се сезира по твърденията му. В противен случай иска да бъде стартирана процедура за „отнемане на гражданските му права“, защото се срамува да е част от общество, което вкарва в затвора невинни хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews