Нови велоалеи и ремонти на булеварди през следващите месеци (карта на ремонтите)

Владислава Тричкова 17 април 2015 в 13:28 16977 7

През тази година предстоят някои от най-мащабните ремонти в столицата, като основните ремонтни дейности ще започнат в началото на юни, за да има проходимост в града.

"Ще се стремим да не блокираме два съседни булеварда и да създадем по-малко неудобство у гражданите на София", коментира кмета на София Йорданка Фандъкова. 

Нови велоалеи, мостове, ремонти на улици и булеварди ни очакват през следващите месеци. 

В началото на април започна ремонтът на бул. "Витоша", който включва участъка от ул. „Солунска” до ул. „Алабин”. До средата на май пък трябва да започне ремонтна дейност на същия булевард само че в частта, в която се движат автомобили - от бул. "Патриарх Евтимий" до Южния парк. 

Тази година в столицата ще бъдат изградени общо 17 моста. 8 - собствено финансиране и 9, които ще бъдат финансирани от Европейската инвестиционна банка. 

Мостовете ще бъдат изградени над р. Слатинска, на ул. "Бриз", ул. "Одеса", ул. "Атанас Цветанов", по бул. "Сливница", цели 5 пък ще са мостовете по бул. "Владимир Вазов" и Ботевградско шосе, а 4 пък ще има на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". 

Подлез ще бъде изграден на бул. "Драган Цанков", а кръстовище на две нива ще има на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов и бул. "България". 

До седмица се очаква да започне ремонтът на "Цариградско шосе" – от Околовръстното до "Младост". 

Големи ремонти, финансирани от Европейската инвестиционна банка, ни очакват и по улиците: "Монтевидео", "Козлодуй", "Георги С. Раковски", "проф. д-р Иван Странски", "Кракра" и "академик Ст. Младенов", както и по булевардите: "Сливница", "Тодор Каблешков", "Прага", "княз Ал. Дондуков", "Владимир Вазов" и Ботевградско шосе, и на бул. "Овча Купел", където се очаква изграждането и на велотрасе. 

Не са малко и пътните ремонти в София, които се поемат от собствено финансиране. Това са: ул. "Витиня", ул. "Рилска обител", ул. "Ат. Узунов" и "В. Атанасов", няколко улици в кварталите "Средец", "Оборище" И "Лозенец", както и ул. "Хемус", ул. "Обиколна", ул. "Русаля", ул. "Войводина могила", ул. "Народен герой", ул. "Княжевска" и промишлената улица "Феникс". 

Ще се ремонтира и кръговото движение на „ Руски паметник”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови