"На границата на България се води война"

OFFNews 17 октомври 2015 в 16:54 4670 9

"Нелеп инцидент е причината за смъртта на бежанеца", заяви Бойко Борисов пред журналисти във връзка с убития от граничар бежанец от Афганистан.

Според него граничарите ни са си свършили работата много добре при екстремни условия - петдесет на трима, но ситуацията не е нито за медал, нито за оставка. Граничарят не е искал да убие афганистанеца, но се е случила злощастна случайност, което се доказва от експертизата.

"На външните граници на ЕС, а България е такава, се води война и то в лошия смисъл. От Босфора до Брюксел респектът към България и уважението към нашите мнения беше явен и той расте", добави премиерът.

Той допълни, че българската граница се пази най-добре от цялото шенгенско пространство и това е общоевропейско мнение. Освен това имаме пари за охрана на границата и няма нужда Брюксел да ни дава нещо, защото ако започне да дава пари, това е лош знак.

"Те стигнаха до Берлин, пък вие за 20 км зад границата", отговори Борисов на въпроса дали не се притеснява, че мигрантите са били хванати вече на територията на страната ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!