Народът победи феодала: Борисов заповяда на кмета да махне оградата от плажа

OFFNews 28 юли 2015 в 15:23 22492 43

Снимка БГНЕС

Лично премиерът Бойко Борисов е разговарял с кмета на Созопол Панайот Рейзи да вдигне оградата на пътя Созопол-Приморско, която спираше почиващи да се радват на плажа в района. 

"Току-що разговарях с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Увери ме, че до 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъде премахната. Кметът мотивира действията с това, че плажът е неохраняем и се разбрахме да осигурим няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си.", написа Борисов във личната си Фейсбук страница. 

Съобщението на премиера идва няколко часа след като оградата вече беше премахната след няколкодневния натиск от медии и граждани. 

В неделя недоволните счупиха оградата в знак на протест. Ден след това тя отново бе поставена пак по нареждане на кмета на Созопол Панайот Рейзи, но този път в помощ на градоначалника се включиха и от МВР, които също спираха колите. 

По думи на Рейзи блокадата на пътя е като мярка за безопасност, тъй като в района има свлачище. Също така този път бил "ненужен", защото вече имал друг, по-нов. 

Тази сутрин вече оградата бе вдигната, а хората минаваха необезпокоявани.

Няма я и патрулката, която стоеше зад знака "влизането забранено", сложен от двете страни на пътя край популярния Шофьорски плаж.

За сметка на това на плажа са дошли полицаи и са казали на плажуващите там да си махнат палатките, защото извършват "диво къмпиране".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!