Напрежението в зала "Арена Армеец" расте, скандират "Убийци" (снимки и видео)

OFFNews 26 октомври 2015 в 11:37 29972 29

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Напрежението в столичната зала "Арена Армеец" нараства, съобщава bTV.

По информация на очевидци хората са се вдигнали на бунт, скандират "Убийци" и "Оставка".

Хиляди все още чакат, за да предадат чувалите с бюлетини. 

Четирима от чакащите за приемане на изборни документи са приети през нощта в болница "Света Анна", съобщиха по-рано днес от Здравното министерство. Прегледани са 25 души. Един от приетите в болницата е с комоцио, 31-годишна жена е със спонтанен аборт, друг пациент е с преходни нарушения на мозъчното кръвообращение, а четвъртият - с остър апендицит.

В момента в зала "Арена Армеец" се намират около 5000 души. След края на изборния ден и в момента седем спешни медицински екипа обслужват района.

В ефира на bTV гражданка, затворена в залата, разказа, че напрежението се покачва.

Напрежението в залата ескалира. Хората са застанали на прозорците с изписани табели - "SOS", "Заключени сме", "Помогнете ни", написали са и телефонни номера. Те се оплакват от условията в залата, не е ясно дали имат вода и храна, седят на земята. 

Снимки: БГНЕС/Боби Тошев

По-рано през деня се появи информация за починал човек, която беше опровергана от Спешна помощ и от МВР.

Според МВР, жена, член на секционна избирателна комисия, е припаднала в „Арена Армеец”, където се събират чувалите с бюлетините от секциите в столицата.

На няколко пъти се е наложило през последните часове да бъдат викани медицински екипи.

До рано тази сутрин в общинската комисия все още пристигаха бусове с членове на комисиите и чували с бюлетини. Материалите си са предали под 200 от СИК-те при общо над 1500 в столицата.

Затрудненията за изборните комисии дойдоха от съчетаването на местния вот с референдума, отново въведения избор на районни кметове и с преференцията, която ще се използва за първи път на общински избори. Огромният брой чакащи се дължи и на ново разпореждане материалите да се предават от трима членове на СИК, а не както досега - от двама.

Снимка: Калоян Трулев

Снимка: Калоян Трулев

Снимка: Калоян Трулев

"Страшна лудница. Никаква организация няма, горе 60-70 номера минават за час. Има номера 1200 номера. ще минат след 16-17 часа, просто нещо неописуемо. Досега съм участвал на няколко избори такъв ад не съм виждал”, каза Светлозар Тончев, член на СИК-Нови Искър.

„Забавянето идва от слабата организация, която беше на входа. Нямаше номера, с които да се влезе. Чакахме един час пред вратата”, обясни Боян Цветанов, председател на 128-ма комисия в община Младост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!