Най-смешните имена в България

OFFNews 16 април 2014 в 14:09 32790 29

Наденица, Марулка, Телефонка, Сафрида, Цаца са сред най-смешните имена в България.

Най-често в България се среща името Георги. Има 173 000 българи с това име. 168 000 българи пък се казват Иван, заяви директорът на дирекция „Демографска и социална статистика“ към НСИ Иван Балев пред Нова телевизия.

Броят на странните имена не е толкова голям. Българската именна система е много стабилна, защото традиционните имена са постоянно в употреба, допълни Балев.

Според образователния експерт Стела Богомилова в около 50% от случаите родителите избират да кръстят децата си на бабите и дядовците.

По мои наблюдения модерните имена през последните 10 години за момчета са Александър, Мартин и Кристиян. Традиционните Петър, Георги и Иван вече се срещат по-малко, посочи Богомилова.

Все пак обаче се срещат и доста чудати и смешни имена. Такъв пример е момиче, кръстено на бабите си Надя и Деница, като в резултат на това се е получило името Наденица.

Други примери за смешни имена са Есен, Телефонка, Автономка, Пътка, Крачун, Марулка, Петилетка, Търпелин, Лодка, Семка, Салфетка, Касиерка, Сафрида, Цаца, Рибка и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!