Над 20 задържани при антитерористичната операция във вторник

OFFNews 25 ноември 2014 в 22:44 6523 4

Снимка sxc.hu

Над 20 души са задържани при антитерористичната операция на ДАНС и прокуратурата, съобщава БНТ.

Специализираната операция срещу проповядването на война и на антидемократична идеология беше проведена в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Смолян и Хасково.

Претърсени са над 40 адреса и са иззети множество веществени доказателства, съобщават от ДАНС.

В Пазарджик са арестувани шест души – петима мъже и една жена, уточнява БНР. Акцията е започнала след 7 часа, малко след сутрешната молитва. Сред задържаните е и осъденият за радикален ислям у нас Ахмед Муса Ахмед. Претърсени са джамията "Абу Бекир" и над 30 частни жилища. Иззети са компютри, голямо количество литература и видеоматериали.

В Пловдив специализираната операция се проведе на територията на двата най-големи ромски квартала в града - "Столипиново" и "Шекер махала".

Ромският квартал "Лозница" в Асеновград също е бил блокиран от полиция и жандармерия тази сутрин. Арестуван и отведен на разпит в районното полицейско управление е ходжата, известен като Тефик.

По информация на БНР акция има и в района на Златоград. Джамията и дома на семейство Караасенови в залтоградското село Старцево са били обект на специализираната операция на прокуратурата и ДАНС. Отведена е 25-годишна жена.

Над 300 служители на МВР са командировани за мащабната антитерористична операция, която се провежда на различни места в страната, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови