Министър Ангелкова: Никой не работи на магистрала „Струма”

OFFNews 29 август 2014 в 17:44 12571 5

Николина Ангелкова.
Николина Ангелкова.

След направена изненадваща проверка на автомагистрала "Струма" от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е установено, че на обекта на Лот 4 не е имало никакви машини и работници.

Информацията дойде от министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, цитирана от Нова ТВ.

Ангелкова допълва, че веднага е изискана спешна среща с директора на фирмата изпълнител на проекта, която ще се състои следващата седмица. "На нея се очаква да бъде представена ревизирана строителна програма и ако нямаме уверение, че програмата е реалистична и че те ще мобилизират всички ресурси на място, договорът ще бъде прекратен", категорична бе Анкелкова.

Направена е приоритетизация на обектите по ОП "Транспорт" за 2014 -2020. Общият ресурс е 1,9 млрд. евро с национално съфинансиране, което е 15%. Един от проектите е Лот 3 на АМ "Струма", който ще се реализира като тунелен вариант.

Друг важен проект е реализирането на цялата магистрала "Хемус" от Ябланица до Шумен на стойност 780 млн. евро.

Ангелкова обеща проектът на автомагистрала "Марица" да е готов до края на 2015 година и в допустимите финансови норми. Фирмата строител е ревизирала плана си, но заради закъснението ще заплати неустойки.

Министърката даде информация, че се работи по прекратяване на три договора – един пътен и два железопътни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови