Мизия получи 1 млн. лева за пострадалите от наводнението

OFFNews 27 август 2014 в 16:43 2551 0

Един милион лева за пострадалите хора от наводненията са пристигнали в община Мизия, съобщи председателят на Общинския съвет в града Диана Вичева пред "Фокус".

Вичева обясни, че от получените средства 300 хиляди лева са планувани за училищата, но все още не е ясно за какво точно ще бъдат разпределени.

„На общински съвет взехме решение за сформиране на Обществен съвет, в който ще влиза представител на БЧК, аз като председател на Общински съвет, секретар на общината и по-нататък средствата ще бъдат разпределени на хората”, поясни тя.

Вичева подчерта, че най-важното за хората е да си възстановят жилищата.

„Има и друг проблем в Мизия и това е, че голяма част от населението е безработно или пък, ако работи е на минимална заплата”, добави Вичева.

Тя посочи, че хората продължават да искат по-бързо да минат комисиите и да им бъдат отпуснати пари.

„Вчера кметът на Мизия Виолин Крушовенски обясни на хората тук, че финансовите средства, които се очакват да им бъдат отпуснати са въз основа на данъчна оценка, а тя в Мизия е много ниска и е около 1000-2000 лева на къща, което е малка сума и с нея няма да може да се свърши никаква работа”, поясни Вичева.

Според нея, тези пари само за материалите няма да стигнат като финанси и трябва да минат комисиите и да направят имуществените оценки във всички къщи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови