Местан поиска незабавно екстрадиране на Цветан Василев у нас

ОFFNews 08 октомври 2015 в 21:36 6241 11

Лютви Местан пожела бившият банкер Цветан Василев незабавно да бъде върнат принудително от Сърбия в България.

Според него западната ни съседка трябва да ни сътрудничи по този въпрос и да се съобразява с международното право при подобни казуси, ако наистина се опитва да влезе в ЕС.

Ако е необходимо, евродепутатите от ДПС в Брюксел ще поставят въпроса по комисаря по правосъдие.

"Крайно време е това лице да говори не само пред медиите, а пред българските следствени органи, в последствие и пред българския съд. За най-мащабното престъпление не на века, а на вековете Василев трябва да бъде незабавно екстрадиран и да отговаря пред съдебните органи. Това повтаряме от първия ден на скандала. Ако някой се бои от истината за КТБ, то никой в ДПС не е сред тези, които се боят. Българското общество има нужда от истината за КТБ. Тогава ще се види кой, как е заграбил активите и кой, как е управлявал милиарди левове на български граждани. Аз пък имам информация за 10 основни активи на банката, които са заграбени. Ами ако се окаже, че въпросният колега от ДПС не дължи стотинка на КТБ, какво ще стане с тези идиотски тези", каза Местан.

Лидерът на ДПС определи думите на Василев, че съществува негласна коалиция между ГЕРБ и ДПС в управлението като "идиотски".

Той също така призова журналистите да попитат Радан Кънев дали е съгласен с тезата, че Кунева, Москов, Лукарски, Танев, Ненчев и Христо Иванов са министри на Лютви Местан.

Първата част на интервюто на Василев, в което той отправя обвинения срещу Местан, Пеевски и др., може да прочетете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!