Линейките в София може да тръгват от бензиностанциите

OFFNews 17 април 2014 в 12:45 8496 1

Снимка Архив

Линейките в столицата да тръгват към пациенти от паркинги на бензиностанции, предлага зам.-кметът на Столична община по здравеопазване доктор Стоян Тонев.

Причината е, че те имат най-добро местоположение и са най-добре изградени, посочи още той в интервю за БТА.

„Идеята е линейките да бъдат разположени в различни части на града на паркингите на 14 бензиностанции. Подобна практика има в Холандия, Дания и Белгия. Бихме искали и един път на ден линейките да зареждат гориво безплатно“, обясни зам.-кметът.

Тонев поясни, че преди седмица е имал разговори с представители на вериги бензиностанции за възможността техните паркинги да се използват за колите на спешната помощ. Предстоят разговори и с мобилните оператори за използването на джипиесите в линейките.

Той обясни също, че идеята е най-близката линейка да бъде изпратена най-бързо и да стигне до пациента за максимално кратко време.

Той обясни, че първият етап за реформа на специализираната общинска бърза помощ скоро ще бъде завършен. Това са домашните посещения на лекари и медицински сестри от общинските болници и някои ДКЦ-та и патронажните сестри за конкретни заболявания. Втората част от реформата, която се отнася за специализираните линейки за бърза помощ, ще бъде решена до три месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови