Лидерът на мешерето заплашва с гражданска война

OFFNews 22 октомври 2015 в 10:00 16211 28

Снимка БГНЕС / Архив

Христо Младенов

Председателят на политическата партия „Солидарност” и лидер на ромското мешере Христо Младенов заплаши, че в България може да стане бунт или дори гражданска война.

Причината за заканите му са репортажи на Вероника Димитрова от Нова телевизия, с които тя разкри, че кандидат за общински съветник от листата на „Солидарност” е свързан с джебчийската мафия в Игнатиево.

Димитрова също е била заплашвана от Младенов. 

Както стана ясно от разследване на репортера, номинираният за общинар Васил Стоянов и съпругата му Евгения се издържат от кражбите, извършвани предимно във варненски мол. С чуждите пари семейството си построило и истински палат в Игнатиево.

„За шест месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре. Знаеш, че аз мога да съдя от моите неписани закони”, казва Младенов в телефонен разговор с журналиста от Нова. И продължава: ”Ще имаш големи проблеми. Не те заплашвам аз. Хората ми се обаждат и викат: „Тази ще бъде линчувана в ромските квартали. Който влезе от Нова телевизия, а и покрай теб ще отидат и другите журналисти”.

„Знаеш, че аз имам достъп до всички съдебни власти и в България, и в Европа”, казва още лидерът на „Солидарност”.

Вероника Димитрова разкри, че е получила няколко подобни обаждания в сряда. Освен това, хора от Игнатиево я предупредили, че „ѝ готвят нещо”.

Партията „Солидарност” е основана преди осем години. Предполага се, че големите политически формации са я ползвали като донор на гласове. Първа споразумение със „Солидарност” подписва БСП. Сега лидерът Младенов твърди, че подкрепата им ще получи ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!