Лекарите се отчитат дистанционно пред НЗОК от днес

OFFNews 01 август 2015 в 07:38 5375 0

Общопрактикуващите лекари и специалистите от извънболничната помощ от днес ще могат да се отчитат дистанционно пред НЗОК. 

Досега лекарите отчитаха своята дейност, като в рамките на три дни през съответния месец бе необходимо да занесат лично цялата отчетна документация в офисите на РЗОК. Това, разбира се, води и до други затруднения, тъй като медиците трябваше да се съобразят и с работното време на съответния офис. От днес отчетът може да се прави дистанционно.

Дистанционното отчитане ще бъде достъпно през портала на НЗОК, в секция „Електронни услуги“ – „Подаване на отчети от ИМП“.

Договорните партньори на НЗОК пък ще се отчитат дистанционно през персонализираната информационна система (ПИС) с личен или професионален електронен подпис.

Има няколко вида електронни подписи, с които се подписват и подават отчетни документи в ПИС, като всички са описани в интернет страницата на НЗОК. 

Припомняме, че от първи юли аптеките, договорни партньори на НЗОК, също подават своите отчети дистанционно през портала на институцията.

Лабораториите също ще имат подобна възможност от 1 септември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови