КАТ стартира ново приложение за проверка на актове

Юлиан Христов 09 ноември 2012 в 09:38 52826 21

Интернет. Снимка: www.sxc.hu
Интернет. Снимка: www.sxc.hu

 

От днес шофьорите могат отново да проверяват имат ли нарушения и съставени актове по електронен път.

На страницата на МВР стартира ново приложение, което трябва да компенсира услугите, предлагани доскоро от сайта на столичния КАТ www.i-kat.org, който спря работа на 5 ноември. Официалното основание за спирането на сайта е писмо от 14 септември 2012 г., с което фирмата администратор се позовава на чл. 9 от договор със СДВР. Според тази точка прекратяването му е допустимо с двумесечно писмено предизвестие на една от двете страни. Това означава, че  срокът за спиране на сайта би следвало да бъде от 14.11.2012 г., обясняват от МВР.

Неофициално обаче се знае, че за спирането на работата на сайта са допринесли недобрите отношения на фирмата и ръководството на КАТ в София. Липсата на сътрудничество довело до забавяне на старта на нова услуга - проверка на контролните точки на шофьорите. От КАТ обаче отказали да сътрудничат за премахването на административни пречки, така че услугата да може да се извършва по електронен път.

От днес на сайта на МВР в приложението "Интернет услуги" шофьорите ще могат да заявят по електронен път искане, с което да им бъде изготвена справка за неполучени наказателни постановления. Друга интернет услуга е резервиране на час за подмяна на свидетелството за автомобил или за получаване на вече готовата шофьорска книжка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!