КАТ дава на шофьорите без стъкла няколко дни толеранс

OFFNews 10 юли 2014 в 08:50 4514 6

Снимка OFFNews

КАТ засега няма да глобява шофьорите, които карат със счупени стъкла и липсващи винетки заради бурята в София, съобщава "Дарик".

В следващите няколко дни пътните полицаи ще проявят разбиране към водачите, а до нормализиране на ситуацията те само ще бъдат предупреждавани.

За дефицит на стъкла за автомобили съобщават от асоциацията на автосервизите. Нейният зам.-председател Динко Хулка съобщи пред "Дарик", че заради огромните поражения от градушката са се наложили спешни доставки от други градове на страната, защото в складовете в София няма достатъчно наличности.

Нормализирането на ситуацията обаче може да отнеме месеци, предупреди Хулка.

„Шоково се налага да приемаме, да обработваме голямо количество автомобили. Голяма част от колите ще минат през т. нар. класически ремонти - няма да могат да се използват авангардните техники за ремонт без боядисване, защото пораженията по колите са брутални. Първото, което правим като организация, е да решим проблема на собствениците със счупени стъкла - да се организираме от различни региони фирми за стъкла да доставят към София, тъй като софийските фирми изнемогват", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови