КАТ взе книжката на мъж заради нарушения на съседа му

OFFNews 07 февруари 2014 в 08:54 10507 1

Пътна полиция отне книжката на мъж от Велинград заради нарушения на пътя, направени от неговия съсед. 

45-годишният дървосекач Живко Цимпарев получил уведомление, че е лишен от шофьорски права заради управление на автомобил в пияно състояние. Мъжът бил в шок, защото няма спомен да е санкциониран от КАТ, съобщава bTV. Тогава той се обръща към адвокат и постепенно истината излиза наяве: Живко е трупал чужди глоби и актове в продължение на години, след като негов съсед откраднал самоличността му.

Цели 39 пъти комшията Димитър Михайлов е спиран за нарушения от служители на Пътна полиция, като всеки път се оправдавал, че е забравил документите си вкъщи. Тогава прибягвал до измамата - давал ЕГН-то на своя съсед. Така полицаите пишели фиш или акт на името на човек, който дори не се е качвал в автомобила си. Полицаите го пускат, след което пишат актове на името на Живко Цимпарев.

По този начин нарушенията се трупали на сметката на нищо неподозиращия мъж. 

„Мина една година - не съм разбрал! Платих актове, фишове - не съм разбрал! Един ден пътувах за Пазарджик и ме спира началникът на КАТ в Септември. Обаче това момче (измамникът – бел. ред.) минало 15 минути преди мене и му слагат акт 10 лева за неносене на документи. И след това минавам аз, спират ме полицаите, и тогава усетих, че става на моето име. И след време, когато го хванаха пиян, пак е казал моите имена - дойдоха полицаите у дома, и ми взеха книжката!”, разказа Живко Цимпарев.

Днес съседът измамник е в пазарджишкия затвор по друга присъда. В момента срещу него се води досъдебно производство за документна измама.

Адвокатът на потърпевшия е категоричен, че ще съди МВР, тъй като е недопустимо пътни полицаи да пишат актове, без проверка на личните документи. „Младшият контрольор е длъжен тогава, когато спре за проверка определен гражданин, да се установи самоличността на това лице с документ за самоличност! Тогава, когато не е установена самоличността, те имат право да извършат това в най-близкото поделение на МВР”, категоричен е адвокатът на потърпевшия Живко Цимпарев.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови