Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

И млекопреработватели се оплакаха от рекет от Агенцията по храните

OFFNews 22 май 2015 в 20:08 5271 5

След като един от най-големите производители на пилешко месо за дюнери „Аладин Фуудс“ се оплака от рекет от страна на Българската агенция за безопасност на храните, за това, че Агенцията събира „такса спокойствие“ се оплакаха и от Националната асоциация на млекопреработвателите.

„Същата схема като с „Аладин“. Отива се в предприятието. Ще ти решим проблема – дай 10 – 20 000 лева“, обясни пред bTV председателят на Асоциацията Богдан Борисов.

„Вече са толкова онаглели, че просто нямам думи. След този пореден случай абсолютно се доказва, че има явна и безогледна корупция“, подчерта той.

От Асоциацията поискаха оставката на председателя на БАБХ Пламен Моллов.

Оставката на Моллов поиска и собственикът на „Аладин Фуудс“ - Аладин Харфан.

Според неговите думи от БАБХ са му поискали 10 хил. лева, за да не затваря производството на фирмата след проверка. На нарочна пресконференция вчера Харфан дори заяви, че притежава запис от срещата, с който може да докаже, че му е искан подкуп.

След като Хархан отказал да плати таксата, от БАБХ затворили цеха му в Съединение.

Шефът Пламен Моллов на БАБХ категорично отрече тези обвинения и представи информация за извършени в цеха в Съединение проверки, при които са открити редица нарушения.

Моллов дори заяви, че ще сезира прокуратурата за нанесени морални щети от страна на "Аладин Фуудс".

По-рано днес основателят на компанията се срещна със земеделския министър Десислава Танева и настоя за смяната на директора на Агенцията по храните.

В същото време от „Аладин“ се оплакаха, че днес от БАБХ отново са влезли в цеха на проверка – само 5 дни след като цехът е отворен от Агенцията.

"Тези действия на Агенцията по храните за пореден път показват тенденциозното отношение проявявано към "Аладин фуудс" и сериозно засягат нормализирането на дейността на дружеството", категорични са от компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews