Иво Иванов за "леденото предизвикателство" (видео)

OFFNews 29 август 2014 в 18:36 4279 0

Българският журналист и автор на OFFNews Иво Иванов се включи в световната благотворителна инициатива Ice bucket challenge, която цели набиране на средства за хората, страдащи от Амиотрофична латерална склероза (АЛС).

Иванов е на мнение, че кампанията има своите минуси, но плюсовете са повече. Той смята, че най-важното е да бъдем благотворителни "кой с каквото и колкото може".

"Глупава или не, тази странна инициатива, по една или друга причина привлече вниманието върху заболяването и събра десетки милиони долари, които иначе щяха да отидат за нещо безмислено", смята Иво Иванов.

Той не предизвика свои близки да последват примера му, а призова всички не толкова да се поливат, колкото да се включат с дарение. 

Идеята заливането с вода и лед, освен благотворителността, е че така човек си причинява краткотрайна парализа на тялото и по този начин може да съпреживее това, което болните от това рядко заболяване изпитват.

Ето какво точно смята Ивнов за "предизвикателството на ледената кофа":

"Ледената кофа"... Толкова се изписа и изговори... Да, тази кампания има и минуси, но...плюсовете все пак са повече. Важното е да бъдем благотворителни кой с каквото и колкото може....да бъдем хора. Амиотрофичната латерална склероза е една от най-зловещите болести познати на човечеството. Глупава или не, тази странна инициатива, по една или друга причина привлече вниманието върху заболяването и събра десетки милиони долари, които иначе щяха да отидат за нещо безмислено. Благодарности на Edouard Valtchev и Elena Boychinova за предизвикателството. Аз искам просто да предизвикам всички хора, които познавам не толкова да се поливат, колкото да се включат с дарение което е по силите им...дори да е няколко долара. Аз го направих ето тук: http://www.alsa.org/donate/
Не, че имаше нужда от още едно видео, но го дължа на Еди и Ели...плюс лек принос към "теорията за буквалното възприемане на фразеологизмите" (за тези шемети, които все още я помнят...)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови