Запален е трансформатор на писта "Чалин валог" в Банско

OFFNews 28 февруари 2015 в 19:34 5587 6

Снимка Николай Варадинов / Булфото

Пожар е възникнал тази нощ в дървена постройка на лифта "Чалин валог" в Банско, съобщават от пресцентъра на МВР.

Сигналът за произшествието е подаден в полицията в 00.59 ч.

В дървената постройка са разположени екипи на Планинската спасителна служба и служителите на “Юлен”. Една от възможните причини е късо съединение в електрическо табло, другата - умишлено запалване с течност, уточнява БНР.

Подпалвачите са записани на камерите, били са двама и с качулки. Районът е лесно достъпен с кола и те са успели да избягат бързо, пише сайтът banskoski.com.

„Предали сме всички записи на полицията и се надяваме органите на реда да си свършат работата. Това при всички положения е дълго подготвян терористичен акт, който неслучайно е извършен вечерта след откриването на Световната купа. Мястото също не е избрано случайно. Пистата е една от най-използваните от туристи по време на състезанието“, заяви маркетинг директорът на фирмата концесионер „Юлен“ Иван Обрейков пред в. „Банско утре“.

В момента тече разследване, като полицията преглежда всички записи от охранителните камерите в ски зоната. Все още е рано да се говори дали пожарът е бил умишлен или се дължи на авария в съоръжението, заяви пред агенция "Фокус" Георги Пармаков - директор на РС „Пожарна безопасност и защита на населението”-Благоевград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови