Заедно успяхме! "Рицарите на знанието" отиват на олимпиада в Белград

ОFFNews 28 април 2015 в 14:34 3967 2

Кампанията "Рицари на знанието" и набирането на средства за изпращането на български ученици на Международния турнир на младите естествоизпитатели IYNT 2015 в Белград приключи успешно. Благодарение на безкрайната добрина нужната сума бе събрана за 23 дни. 

Необходимата сума за целия отбор, състоящ се от 6 младежи на възраст между 13 и 16 години, и двама ръководители е 3 260 лева и трябваше да бъде събрана до 30 май.

Отборът на България е бил две последователни години медалист. Турнирът е единствен по рода си, основан на умения за дебатиране. В него се решават реални изследователски задачи, поставени като проблем.

Значителна част от сумата бе събрана от анонимен благодетел, който е превел 2000 лева на сметката на "Рицарите".

"Изключително съм благодарен на всички, които приеха присърце нашата инициатива. Сега за децата следва да се подготвят максимално добре за състезанието. Ние ще се постараем да подготвим и двата ни отбора, пък дай Боже да успеем да наберем средства и за втория отбор до края на срока за регистрация. Надявам се да има дългосрочна перспектива след тази кауза. Радвам се на добрите хора и за техния положителен отговор на нашата инициатива. Оттук нататък с всичко, което ни предстои, мислим, че ще се справим", сподели пред OFFNews ръководителят на отбора ни д-р Младен Матев.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!