Ентусиасти даряват история на деца от домове за Коледа

ОFFNews 19 декември 2014 в 11:34 1886 0

Момчетата и момичетата от екипа на "Българска история" организират кампанията „Нека дарим история”, която има за цел да зарадва деца, които са лишени от родителска грижа, с книга, списание, албум или атлас на историческа тематика.

Всеки, който има желание, може да се включи в инициативата, като единственото условие е литературата, която дарявате, да е подходяща и атрактивна за деца- книгата да е илюстрирана или пък информацията в нея да е поднесена по достъпен начин.

"Нека заедно подарим история, защото нищо не прави празничните дни по-светли от добрите дела", призовават от "Българска история".

Подаръците ще бъдат изпратени на домовете за деца, лишени от родителска грижа в Стражица и Белоградчик, както и в центъра за настаняване от семеен тип в село Борован.

Срокът за изпращане на книгите, списанията и атласите е до 25 декември.

От "Българска история" споделят още, че планират скоро да изнесат открити уроци по история в някои от центровете за деца, лишени от родителска грижа в страната.

"В работата си се стремим да се придържаме към идеята за необходимостта от възпитание на родолюбие и чувство за национална идентичност у подрастващите от най-ранна възраст. И докато това е постижимо в семейна среда, то за децата в социалните домове подобно начинание е трудна задача", обясняват инициаторите на кампанията.

За повече информация можете да се свържете с "Българска история"на [email protected], от където можете да получите и адрес за доставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков