Дъждовете блокираха част от пътищата в страната

OFFNews 19 април 2014 в 13:54 3277 0

Мокри пътища

Обилните дъждове през последната седмица причиниха нови свлачища и блокираха движението по някои пътища, съобщава "Фокус", позовавайки се на информация от местните кметове и от Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението през прохода "Петрохан" е затруднено заради снеговалеж.

В Монтанско е затруднено движението и по третокласен път III-1024 в участъка Лопушански манастир- Меляне - Попов мост. Там обилните валежи са предизвикали наводнение, като екипи на ГД "Гражданска защита" работят за отстраняването на проблема.

От АПИ призовават шофьорите за повишено внимание в участъците на АМ "Хемус" и АМ "Тракия", където се извършват ремонтни дейности. Движението по виадукта край Церово на АМ "Тракия" все още се извършва само в едното платно заради ремонтни дейности. Стесненото платно може да причини задръствания. На АМ "Хемус" движението по виадукта "Бъбреш" и край тунела "Ечемишка" също се осъществява само в едното платно. От АПИ съветват водачите да използват обходния маршрут на АМ "Тракия" по път I-8 през пътен възел "Ихтиман".

Временно се ограничава движението по път I-5 Стара Загора - Казанлък, при с.Тулово.

Тежка е ситуацията в община Неделино, Смолянско. Има 13 новообразувани свлачища. Прекъснати са пътищата между селата Кочани-Изгрев, Кочани-Раевица-Учурума, Долев Върли дол - Горен Върли дол. На мястото има машини, които работят за разчистването на пътя, но дъждовете продължават и обстановката е усложнена. Значително е свличането на скална маса по маршрута между селата Баряков дол - Неделино, но там има обходен път.

Временно затворен е и пътят Белоградчик - Орешец заради нарушена пътна настилка.

Затруднено е движението и край селата Ерма и Аламорци в община Златоград, Смолянско. Маршрутите са отворени, но преминаването е затруднено, защото на мястото има машини, разчистващи свляклата се кална маса. Дъждовете са запушили и канализацията на Златоград, но в момента служители на местното ВиК отстраняват проблема. Нивата на язовир "Златоград" и река Върбица, която минава през града, са повишени, но за момента няма опасност за населението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови