След празничните дни, в които обикновено се преяжда, трябва да се пие чай, лимони и мед след празниците или чаша сок фреш от зеле и моркови.
Този съвет даде диетоложката д-р Донка Байкова в интервю за БНТ.
Тя уточни, че в тази комбинация имало изключително полезни витамини и сяра, която е най-мощният антиоксидант.
Преялите по Великден трябва да минат на диета от зеленчуци и сурови плодове и да позабравят тежките месни продукти, съветва още диетоложката.
„Организмът сам иска да се разтовари след празничните трапези. Нещо леко, нещо зелено, нещо пролетно трябва да се приеме", обясни Донка Байкова.
Нейният съвет е да не се консумират повече от 4 яйца седмично и не повече от една филия на ден козунак, който е много концентрирана храна - в него има яйца и брашно.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
22.04 2014 в 09:38
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
22.04 2014 в 09:14
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
22.04 2014 в 08:44
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
Последни коментари
Джендо Джедев
СБЖ кани на хибриден семинар и черпи с магнетизирана вода
Wenc
Лена Бориславова: Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски
Mateevk
Според БСП Григорова и Манолова ще са патерица на ГЕРБ
Vitorio
СБЖ кани на хибриден семинар и черпи с магнетизирана вода
Wenc
След изборите пуделът Кирил Петков ще е в кучкарника на Бойко Борисов, закани се Пеевски
4I4ATA
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари
случайно прочетох
Браншът благодари на Милошев: За пръв път властта работи за туризма