Децата на 23-годишната майка от Кнежа вече са у дома

Вероника Шербанова 16 април 2014 в 13:23 5903 8

Снимка Нова телевизия

Тереза Коцева с двете си деца

Децата на 23-годишната Тереза Коцева от Кнежа, които бяха настанени в приемни семейства заради лошите условия в дома й, вече са върнати на майката.

Тереза има момченце на 4 години, а на 3 април ражда второто си дете. Акушерката в болницата се обръща към социалните, тъй като разбира, че Тереза не разполага със средства, за да гледа децата.

Четири дни след раждането на малкия Кристиян социалните идват в болницата и вземат бебето и по-голямото дете на Тереза – 4-годишният Калоян. Двете деца са настанени в приемни семейства, докато условията в дома на майката не се подобрят.

Двете момченца бяха върнати на Тереза, след като много хора са й се обадили и са й предложили помощ. Сметката за ток в общинското жилище, където живее Тереза, вече е платена и в дома й е светло и топло.

Подарени са и много детски дрешки, както и техника за кухнята.

Условията вече са на ниво. Има храна за двете деца, а Тереза удостовери доходи, с които може да се грижи за тях. Затова преценихме, че няма риск за децата, обясни пред Нова телевизия Росица Бучелска от Отдела за закрила на детето в Кнежа.

„Притеснявах се дали ще ги видя за последно. Треперех при мисълта, че могат да ми ги вземат“, казва Тереза.

23-годишната майка е много благодарна на всички, които са й протегнали ръка в този труден за нея момент.

Сега съм много изтощена, но при първа възможност искам да благодаря лично на всички, които ми помогнаха, допълни Тереза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови