Градушки и сняг валят из страната

OFFNews 19 април 2014 в 16:08 5625 0

Градушка

Снимка OFFNews

Четири валежа от градушка удариха селата в Община Кирково и унищожиха напълно посевите, съобщава БГНЕС.

Първият валеж е бил вчера, а днес следобед в областта са ударили още три градушки. В момента в Кърджалийско вали обилен дъжд. Заради бурята в момента жителите на село Лозенградци са без ток.

Обилният валеж е повишил значително нивото в язовир "Кърджали", където в момента се извършва контролирано изпускане. Същата процедура се извършва и в язовир "Копринка" край град Казанлък.

Продължителните валежи покачиха нивото на много реки у нас. По-рано днес форумът OFFRoad-Bulgaria е получил обаждане от Столична община с молба да уведоми доброволците си, че може да се наложи да реагират. Ако нивото на реките продължи да се вдига, ще са нужни хора за пълненен на чували с пясък и издигане на диги.

Междувременно на няколко местав в страната вали сняг. В района на Доспат днес цял ден валя обилно сняг, а бялата покривка там достига 20 см. Заснежени са пътищата край Сърница и настилката на пътя Батак-Доспат.

В Пазарджишко също вали сняг, като в местността "Картела" е натрупана покривка от 10 см. Сняг вали и в местността Ярема в Самоковско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови