Гасим светлините за "Часът на Земята"

Александър Новков 28 март 2015 в 08:00 2741 0

Снимка Архив

Днес от 20:30 часа по света и в България ще се проведе ежегодното честване на "Часът на земята". Тази година у нас той ще бъде посветен на борбата за опазване на българските реки.

Включилите се в международната акция за опазване на природните ресурси и популяризиране на зелените инициативи ще угасят електричеството за 1 час.

Тази година в инициативата ще вземат участие повече от 60 български общини. Сред потвърдилите са София, Варна, Пловдив, Русе, Берковица.

"Часът на Земята" подкрепи и Григор Димитров чрез снимка в Twitter профила си. Там тенистистът написа: "Това "свещено" селфи е моята репетиция за "Часът на Земята" 2015. След два дни ви призовавам да направите същото."

“Часът на Земята” се организира от международната природозащитна организация WWF. Оставането за час на тъмно в последната събота на март се провежда за седми път в световен мащаб и е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата. Инициативата е стартирана през 2007 година в Сидни, Австралия, където повече от 2 млн. души изключват осветлението за час.

През 2014 г. над 160 държави и 7000 града се включиха в "Часът на Земята" не само с гасене на светлини, но и с реални действия за опазване на природните ресурси.

Традиционното отбелязване на "Часът на Земята" ще е пред Народния театър в София със светлинно шоу, музика. То ще продължи от 20 до 21.30 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови