"Бромак" иска Георги Колев да си направи отвод по делото КТБ, той отказа

OFFNews 26 март 2015 в 13:24 2913 0

Адвокатите на основния акционер в Корпоративна търговска банка (КТБ) - фирма "Бромак" на Цветан Василев, са поискали председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев да си направи отвод по делото за лиценза на банката.

Преди дни премиерът Бойко Борисов отправи критики за бавния ход на процедурата. В отговор на това Колев обяви желанието си лично да поеме делото, въпреки че според него няма изоставане на срокове.

Според адвокатите на Бромак Колев ще повлияе върху мнението на останалите четирима административни съдии при преценката за законността на отнемането на лиценза на КТБ. 

Колев, който е наказателен съдия и за първи път ще влезе по административно дело, пое случая "КТБ" като гаранция, че то ще се гледа при спазване на процесуалните срокове, но Менко Менков, който е един от представляващите "Бромак" по административните и търговските спорове, смята, че Колев ще въздейства на своите подчинени, съобщава БНР.

Пред журналисти Колев обясни, че няма да си направи отвод. „Мотивът за това, че в качеството си на председател ще влияя или бих повлиял сериозно по решението на делото, аз като член на състава – да, разбира се, ще подпиша решението и ще участвам по делото, но това за мен е несериозен мотив, най-малкото. Несериозен мотив”, заяви Колев.

Утре съдът ще излезе със становище и по другите спорни искания – дали да заседава при закрити врата или не.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews