Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Благотворителната абитуриентска кампания "Панаир на добрината" продължава

OFFNews 21 ноември 2014 в 17:43 5840 0

След успешната абитуриентска кампания "Панаир на добрината" през 2014-та година, тазгодишният випуск ще продължи акцията.

Миналата година хиляди абитуриенти решиха да дадат парите за облекла за изпращането на бала си за благотворителност и по-точно за "пеперудените деца" или болните от булозна епидермолиза- рядко и нелечимо заболяване, което се проявява най-често при деца.

Тази година абитуриентите ще подкрепят болните от муковисцидозата. За да поддържат живота си, заболелите имат нужда от ежедневни грижи. У нас липсва клинична пътека за тяхното заболяване, не се предоставят и някои от животоподдържащите ги медикаменти. Болестта е съпътствана от големи ежемесечни разходи за специализирани храни и лекарства. Поради неефективната грижа сме свидетели на стряскаща статискита – продължителността на живота на болните в Западна Европа средно е 48 години, а на тези в България само 12.

Тазгодишните абитуриенти целят, както да повишат информираността у обществото спрямо редките заболявания, така и да привлекат обществен отзвук и внимание у отговорните институции, като заменят скъпите рокли и костюми с бели тениски на деня на изпращането си.

Завършващите отправят призив, както към своите съученици от цялата страна, така и към гражданското общество, да подкрепят инициативата и да подпомогнат набирането на средства за пациентите.

Абитуриентите си сътрудничат с Асоциация Муковисцидоза, на която ще бъде предоставена дарената сума, с цел да се окаже финансова подкрепа на крайно нуждаещи се пациенти. Випуск 2015 се стреми да внесе дълготрайни промени в третирането на болестта и качеството на живота на болните чрез приемането и прилагането на Европейски стандарт за лечение.

За втора поредна година организационният процес ще бъде ръководен от Втора английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” като повече информация можете да намерите Фейсбук страницата “Панаир на добрината” и имейл – [email protected], както и на сайта на асоциация Муковисцидоза: www.lifewithcf.org

Банковата сметка за дарения към Асоциация Муковисцидоза е BG20UBBS80021055424015 (основание за превод: Панаир на добрината)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови