Бистро на "Витошка" изкорени кестени, пречели на тентите му

OFFNews 27 юли 2015 в 15:30 47262 32

Снимка OFFNews

Един от кестените пред заведението.

Собственикът на заведение в новата пешеходна част на "Витошка" изкорени два кестена, защото пречели на тентите му. Дърветата са спасени след намесата на полицията, съобщи Столична община.  

Тази сутрин екип на Общинска полиция установява, че лица, наети от собственик на бистро "Рафи", премахват 2 броя кестени и засаждат друга по-ниска растителност. След намесата на униформените кестените са били върнати обратно. На собственика ще бъде съставен акт. 

От "Московска" 33 ще следят дали злополучните кестени не са наранени при изкореняването и как ще продължи растежът им. 

Пред OFFNews собственикът на заведението заяви, че са опитали да заменят засадените кестени с други, по-ниски такива, но не са знаели, че за това е нужно позволение от Общината. Сега той е подал официално заявление до СО за замяна на дърветата с по-млади фиданки.

Причината е, че в плана за ремонта на "Витошка" бистрото е имало позволението на контролните органи да има тента. Общината обаче засадила твърде високи нови кестени, които пречат на част от тентата да се разгъне. Затова собственикът на заведението моли СО да посади по-ниски дървета, каквито са били сложени в други части на "Витошка". С времето по-ниските фиданки също ще израстат, но дотогава няма да пречат на работата на заведението.

Един от кестените пред заведението. Снимка: OFFNews.

Снимка на двата кестена, които пречат на тентата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!