Бивш шеф на НСО поема Авиоотряд 28

ОFFNews 07 октомври 2015 в 21:43 9473 3

Тодор Коджейков.

Бившият шеф на НСО генерал Тодор Коджейков е бил назначен днес като новия генерален директор на правителствения Авиоотряд 28, предаде „24 часа”.

Ген. Коджейков подаде оставка като шеф на Национална служба „Охрана” (НСО) през февруари 2014 г. Той постъпва в службата през 1993 г. Охранявал е президентите Желю Желев и Петър Стоянов, а от 2001 до 2009 г. е бил бодигард на Бойко Борисов.

Досегашният шеф на отряда Борислав Джаджев е подал оставка. Той е престоял на поста около три седмици. Преди него шеф на авиоотряда бе Иван Благоев Иванов, който бе назначен на мястото на починалия през юни Венелин Рачев. През февруари тази година пък подаде оставка Тодор Бояджиев заради финансовото състояние на авиоотряда.

Това не е първият висок държавен пост, за който гласят охранителя. На 28 март 2014 г. излезе информация, че ген. Коджейков най-вероятно ще оглави сигурността в компанията "Южен поток-България".

Положението на правителствените самолети обаче не е розово. Освен скандалите и гафовете около тях, службата изпитва голям недостиг на пари - над 2 милиона лева, заради който не си е изплатила дължимото на летищата в Русия, Швейцария и още няколко страни.

Заради това има реална опасност, ако самолет на Авиоотряд 28 кацне в някоя от тези държави, да бъде принудително задържан, докато не си плати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!