"Аладин": БАБХ продължава да ни тормози с проверки

Ивайло Анев 22 май 2015 в 17:48 3853 7

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Собственикът на "Аладин Фуддс" Аладин Харфан

Няколко дни след като един от най-големите производители на пилешко месо за дюнери "Аладин Фуудс" сигнализира за рекет от страна на Агенцията по храните (БАБХ), днес от фирмата се оплакаха, че Агенцията отново е показала тенденциозно отношение към техни предприятия.

От пресцентъра на "Аладин" разпространиха съобщение до медиите, в което се казва, че днес по обяд служители на БАБХ са "нахлули" в предприятие за обработка на пилета в гр. Съединение. По думите им това се случва само 5 дни след като от Агенцията са отворили въпросното предприятие.

"Тези действия на Агенцията по храните за пореден път показват тенденциозното отношение проявявано към "Аладин фуудс" и сериозно засягат нормализирането на дейността на дружеството", категорични са от компанията.

"Ако пак решат да взимат проби за изследване, ще настояваме този път анализът да се извърши паралелно и в независима чужда лаборатория, тъй като имаме сериозни съмнения и притеснения, че е възможно умишлено да заразят продуктите ни в лабораторията на БАБХ", категоричен е директорът „Бизнес развитие” на фирмата Биляна Томова.

За мен това е поредният очеваден опит на г-н Моллов (директорът на Агенцията по храните Пламен Моллов - бел.ред.) да неутрализира ефекта от публичното обявяване на депозирания от нас сигнал за корупция, добави тя.

*Репортер на OFFNews се опита да се свърже с представител на БАБХ, който да коментира какво е наложило проверката, но такъв не беше открит.

Преди няколко дни собственикът на "Аладин Фуудс" Аладин Харфан се оплака от рекет от страна на Агенцията по храните. Според неговите думи от БАБХ са му били поискали 10 хил. лева, за да не затваря производството на фирмата. На нарочна пресконференция вчера Харфан дори заяви, че притежава запис от срещата, с който може да докаже, че му е искан подкуп.

Шефът Пламен Моллов на БАБХ категорично отрече тези обвинения, като дори заяви, че ще сезира прокуратурата за нанесени морални щети от страна на "Аладин Фуудс".

По-рано днес основателят на компанията се срещна със земеделския министър Десислава Танева и настоя за смяната на директорът на Агенцията по храните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови