Август си отива опасно горещ, септември идва с 38 градуса

OFFNews 31 август 2015 в 07:10 5357 0

Слънчев и горещ ще е последният ден на август. Максималните температури ще са от 32 до 37 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН.

В 6 области в Северозападна и Югозападна България е обявен жълт код за опасни горещини. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. На места в сутрешните часове ще има ниска облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са 27 - 30 градуса. Температурата на морската вода е 24 - 26 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Ще е още малко по-топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 27 градуса, на 2000 метра 19 градуса. 

Септември ще започне със слънчево време, дневните температури ще са предимно между 33 и 38 градуса. 

Промяна във времето се очаква около към 5-6 септември. Към края на десетдневието се очаква вероятността за по-значителни валежи да нарасне и температурите да се понижат съществено с между 5 и 10 градуса. В отделни райони ще има и температури под 20 градуса. Следва временно стабилизиране с повишение на температурите. Валежи се очакват около 14 и 18 септември”, информира синоптикът от БАН Анастасия Стойчева, цитирана от Нова тв.

Най-ниските температури през месеца ще са между 4 и 9 градуса. 

През третото десетдневие тенденцията е да има повече спокойни и слънчеви дни. Температурите като цяло ще са близки до средните за месеца. Валежите ще са малко, с по-голяма вероятност около средата на десетдневието. Те ще са последвани от краткотрайно застудяване, при което по високите полета са възможни и първите слани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови