Абсурдна табела упътва шофьорите около "Руски паметник"

ОFFNews 22 юли 2015 в 20:43 13365 12

Снимка БГНЕС

Знакът за движение, който е поставен по булевардите около "Руски паметник".

Пътят около "Руски паметник" в столицата е в ремонт от 10 юни, създавайки редица затруднения за живущите в района и минаващите оттам.

Трафикът около него е регулиран, като на булевардите, минаващи през паметника, има поставени табели за движение, които би трябвало да внесат яснота относно как трябва да се шофира в участъка с ремонт.

Редица шофьори обаче изразиха недоумение от изрисуваното на знака, който би трябвало да се разбира от бърз поглед от колата в движение.

Ремонтът се очаква да приключи до края на август, като дотогава гражданите се надяват да разгадаят табелата.

Ремонтът на "Руски паметник" предвижда преместването на релсите и пускането на "зелен трамвай" по тях, като ще се изгради истинско кръгово кръстовище. "Зелен" трамвай означава, че мотрисите вече ще се движат върху трева, а не върху бетон.

Проектът най-вероятно е по-тежък и от ремонта на "Цариградско шосе", като организация на движението, тъй като на "Руски паметник" има над 17 етапа с временна организация на движението. Това се дължи на факта, че значителна част от реконструкцията е свързана с подмяна на подземната инфраструктура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!