Откриват Малката базилика в Нощта на музеите в Пловдив

Владимир Йончев 16 септември 2013 в 16:15 3306 0

Откриването на малката базилика ще бъде кулминацията на
Откриването на малката базилика ще бъде кулминацията на "Нощ на музеите и галериите" - Пловдив

Дългоочакваното откриване на Малката базилика в Стария град в Пловдив този петък ще бъде кулминацията на фестивала "Нощ на музеите и галериите". 

Малката базилика ще е една от най-добре експонираните черкви с византийски мозайки у нас, разкриха организаторите на двудневното събитие на пресконференция днес.

Уникалните събития в пловдивската "Нощ на музеите" тази година ще имат за цел да представят един от най-старите градове у нас като достоен кандидат за културна столица на Европа, а също така и да провокират интереса на хората към изкуството.

Пограмата за двудневното събитие традиционно е разделена в три програми: "Музеи и галерии", която ще се проведе в петък, "Култура и клуб" - в събота, и "Град и улични пространства", на която присъстващите ще могат да се насладят и в двата дни на фестивала.

В тазгодишното девето издание на "Нощ на музеите и галериите" - Пловдив участие ще вземат 25 частни и национални галерии и музеи и 22 културни институти, книжарници и неформални пространства и клубове.

Програмата на двудневното събитие ще бъде отворена от 19:00 до 01:00 часа, а от 16:00 до 20:00 ч. ще бъде представена детската програма на фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови