Алън Парсънс в зала 1 на НДК

Владимир Йончев 27 септември 2013 в 22:10 3698 1

Алън Парсънс. Снимка: Булфото
Алън Парсънс. Снимка: Булфото

Тази събота – 28 септември, легендарният музикант, продуцент и звукоинженер Алън Парсънс ще има концерт в зала 1 на НДК.

От 20 ч. българската публика ще чуе на живо уникалните вокали Алън Парсънс и Пи Джей Олсън.

В България пристигат и китаристът, певец и автор на песни Алистър Грийн, който е един от стълбовете на южната калифорнийска музикална сцена повече от две десетилетия, Дани Томсън (барабани), Гай Ерез (басист), Мани Фокаразо (клавишни / бек вокал), Тод Купър (саксофон).

Алън Парсънс Проджект е основана е от Ерик Улфсън и Алън Парсънс. Повечето от техните произведения са в стил прогресив рок, софт рок, поп рок или арт рок. Групата престава да съществува официално през 1990 г., но Ерик Улфсън и Алън Парсънс продължават да издават самостоятелни албуми и изнасят концерти. Имат 10 оригинални студийни албуми. Считат се за класически представители на жанра прогресив рок и арт рок.

Ерик Улфсън и Алън Парсънс се срещат през 1974 година. Преди това Парсънс работи като инженер над албумите на Бийтълс „Let It Be“ и „Abbey Road“, както и над албума на Пинк Флойд „The Dark Side of the Moon“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови