18 години затвор получи и третият подсъдим за смъртта на Стоян Балтов

OFFNews 17 април 2014 в 15:18 11467 0

На първа инстанция само двама от подсъдимите за смъртта на студента Стоян Балтов пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град през 2008 година, бяха признати за виновни.

Апелативният съд в София призна за виновен за смъртта на студента Стоян Балтов още един от общо тримата подсъдими по делото. 

На първа инстанция Вили Георгиев беше оправдан, а останалите двама подсъдими - Александър Данаилов и Светлозар Стоилов получиха по 18 години затвор, след като съдът отчете, че доказателствата срещу двамата са неоспорими. Втората съдебна инстанция откри доказателства за вината на роденият през 1989 Георгиев и му даде присъда от 18 години затвор. Георгиев ще трябва да заплати солидарно с останалите двама подсъдими сумата от 800 хил. лв. на родителите на Стоян Балтов. 

На първа инстанция прокуратурата поиска затвор от по 20 години и за тримата младежи. Според държавното обвинение Светлозар Стоянов, Вили Георгиев и Александър Данаилов са пребили до смърт Балтов, като го ритали и удряли с тъпи предмети пред дискотека "Амнезия" в Студентски град. Според прокуратурата убийството е извършено по хулигански подбуди, на обществено място и с безпричинна употреба на сила. По думи на свидетели подсъдимите винаги са се държали агресивно след употреба на алкохол.

Делото беше отлагано многократно и връщано на прокуратурата за отстраняване на слабости в разследването. Една от причините са спиране на делото беше накърняването на защитата на Вили Георгиев.

Най-важното
Всички новини