Пеевски: Коя е моята историческа вина?

OFFNews 24 април 2014 в 14:12 19340 36

Делян Пеевски

След изнесените твърдения от шефа на Апелативния съд в София Веселин Пенгезов за оказван от Делян Пеевски натиск, депутатът отговори светкавично в блиц интервю за агенция "Пик". Препечатваме цялото интервю, взето от главния редактор на сайта Ивайло Крачунов.

Г-н Пеевски, притискал ли сте ген. Пенгезов по определени дела и по-точно по това за бившия вече депутат от ДПС Митхат Табаков?

- Не мога да повярвам, че всички в тази държава изкупват вините си през Делян Пеевски. Наистина ли всеки виновен в тази държава оттук нататък ще оправдава греховете и престъпленията си с мен?

Обвиненията на Пенгезов будят у мен съжаление и смях. Заявявам категорично, че никога и по никакъв повод не съм натискал това лице нито лично, нито чрез други хора, както тоj твърди.

Пенгезов нито ме интересува, нито някога ме е интересувал, за да му обръщам такова внимание.

Да, но обвиненията му към Вас са доста конкретни. Той казва, че сте го притискал чрез адвокати. Вярно ли е това?

Защо се сети да ме набеждава точно в момента, в който е получил призовка и когато наши и чужди се занимават с неговата дейност? Искам да го попитам - нормално ли е един шеф на съд да общува с адвокати, каквито аз уж съм му изпращал да го изнудват? Кои са тези адвокати? Защо той си служи с анонимни клевети и набеждаване? Неговото поведение е типично за синдрома, който властва в момента в публичното пространство - всеки да си измива ръцете с Делян Пеевски.

Ще ми отговори ли някой от моите критици и съдници каква е моята вина? В това, че бях избран за началник на ДАНС и се отказах още на следващия ден доброволно ли? Или пък в това, че вестниците, които доскоро принадлежаха на моето семейство, разобличаваха далаверите на кръга "Капитал" и президента Росен Плевнелиев? В това ли е моята историческа вина пред българския народ?

Ако е така, аз съм готов да изпия горчивата чаша, но няма да се откажа да водя битка с Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев, Веселин Пенгезов и подобните им и в бъдеще.

Само, че вече ще го правя в ново качество.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!