Жегата продължава до събота, от неделя - дъжд и гръмотевици

OFFNews 03 септември 2015 в 06:20 4989 0

Снимка http://www.jourdanlaik.com/

Горещото време ще продължи до събота, а за днес жълт код за потенциално опасно време заради високи температури е обявен от БАН в 20 от 28-те области на страната. Там максималната температура на сянка ще достигне средно 36 градуса.

Код няма само в областите София, София област, Перник, Смолян, Габрово, Бургас, Варна и Добрич.

Днес в страната ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. На отделни места, главно в планинските райони на Западна България, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 31° и 36°.

Над планините ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в масивите от Западна България. На места ще има слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Максималната температура на 1200 м ще е 27°-28°, на 2000 м около 19°.

В сутрешните часове по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са от 26° до 28°. Вълнение морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25°-27°.

Времето ще остане горещо до събота включително, когато средната максимална температура ще е 35 градуса. В неделя се очаква дъжд с гръмотевици и падане на температурите до 29 максимална и 22 минимална. В понеделник и сряда също ще вали, а средната максимална температура вече ще е 25 градуса, а минималната - 13, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Най-важното
Всички новини