Делото срещу Цветанов продължава в навечерието на евроизборите

OFFNews 16 април 2014 в 10:06 1799 0

Цветан Цветанов
Следващото заседание по делото е насрочено за 22 май в навечерието на евроизборите

Заради отсъствието на един от съдебните заседатели делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов беше отложено. 

В процеса той отговаря за длъжностно присвояване на 50 000 лв. от бюджета на МВР, които е пренасочил към бившия шеф на антимафиотите от Велико Търново Орлин Тодоров.

Днес като свидетели в делото се явиха бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров и бившият министър на вътрешните работи от служебния кабинет Петя Първанова. Цветанов и Флоров не демонстрираха обичайните си близки взаимоотношения, като дори не се поздравиха. Вместо това Цветанов се консултираше с адвоката си, докато пенсионираният му бивш колега търпеливо чакаше началото на заседанието без да разговаря с никого.

Следващото заседание по делото е насрочено за 22 май в навечерието на евроизборите.

Първото дело, което стигна до съда от трите обвинения, които са повдигнати на настоящия зам.-председател на ГЕРБ е това за отказаните СРС-та, отново срещу бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. По това дело прокуратурата обвинява бившия вътрешен министър, че той пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия е поставил собственоръчно резолюции „НЕ!!!” на шест искания за СРС-та. Делото тръгна от втория опит, след един фалстарт заради отвода на съдия Димитрина Ангелова, поискан от прокуратурата.

Прокуратурата внесе в съда и третото дело срещу Цветанов за незаконното послушване, съдът го върна, а от държавното обвинение заявиха, че ще се съобразят с указанията му. И от 4 април коригираният вече обвинителен акт по делото отново беше внесен в съда.

Най-важното
Всички новини