Милитаризъм

Николай Фенерски 24 април 2015 в 08:20 6032 15

Честно и почтено е според мене след като у миналото изказване обърнахме внимание на ботоксовия дребосък с императорска мания, да продължим напред и да не бъдем едностранчиви. Защото пропагандистите точно на това разчитат, да застанеш на някоя от двете страни и вече си захапал тяхната въдица. В две изречения изясняваме още позицията и продължаваме по същество. Русия може да е православна страна, но нейната политика не може да бъде отъждествявана с никакви православни визии за света. Путин не е защитник на свободата и красотата, в неговата страна мракобесническата бюрокрация властва до ден днешен, а той се изживява като справедливия цар на вся Рус. Да, ама не, не става точно така в действителност. В действителност Барселона и Триер са по-приветливи градове от Москва, защото цивилизацията ги е научила на уважение. В Русия както в некогашния СССР отделният човек нема никакво значение.

Обаче. За да се стигне дотук, е имало причина. И външно тая причина се корени в лицемерието на Запада, в неговата измамна през последната петилетка демокрация, в неговите пропаднали ценности, наричани толерантност и либерализъм, но всъщност терор и тормоз на мнозинството от страна на малцинствените групи. На Запад прекрачиха границите на добрия тон и нарушиха спокойното свободно развитие на обществото. Така че появата на такъв Путин като днешния е отговор на нещо предишно, нещо долно и некачествено. Много правилно забраниха пропагандата на хомотупалките сред младежта. А в Запада учат в училище за трети, пети и десети пол!?! Достигнаха пределите на разума, какво очакват в отговор?

На фалшивата злокобна политическа коректност, на пропадналото и неморално възприемане на болестите като психическа особеност, заслужаваща някакви си права, немаше как да не се отговори. И Путин се възползва от ситуацията. Като го гледам и слушам, не му хващам вера, че е чак толкова заинтригуван от съдбините на обикновените си поданици. Все пак е възпитаник на една школа, където хладнокръвието и липсата на емоции са едни от най-важните качества. И зад своето хладнокръвие той крие други, тайни и неприятни замисли. От всичко на тоя свет най-мразим лицемерието, прикритостта, гледам да се обкръжавам в личния си живот единствено с открити и честни хора. Путин и всички останали световни и български политици не спадат към тая категория. Всички те са прикрити копилета, чиято цел ние с вас още не знаем. Ама подозираме.

Често се случва напоследък разни такива пропаднали типове да казват верни неща. Нема да цитирам имена, само ще припомня кои са верните неща, знаят се, проверени са и нема как да се отрекат от хора, които поне малко имат зачатък на мисълчица из междуушното си пространство. Как Западният свет е станал богат? Чрез заграбване векове наред на богатства от други краища на планетата. По-агресивни в това отношение са били британците, а най-малко може би холандците, това са вече манталитетни особености. Колонизатори са и Франция, и Испания, те така са научени, да цицат отнекъде, за да им е добре. Ресурсите са си ресурси и днес, така че да ми говорят за информационализма като нов пенкилер, като ново решение на всички проблеми, все едно компютърът пече хлеб и налива вода, е само прах у очите на наивниците.

Всички войни от последните трийсет години са за ресурси, не за демокрация. Войната на НАТО срещу Югославия беше също такова нещо, макар обяснението да е по-заплетено. Има ли демокрация днес в Косово? Питайте бандита Тачи. Играчите ползват исляма за свои цели, за да държат в шах Балканите и Европа. Изобщо, къде днес има демокрация сред страните в преход? У нас ли? Идете в Галиче и се нагледайте на демокрация. Толкова години по-късно ние победените в студената война страни плащаме висок членски внос за клуба ЕС, като от там ни замазват очетата с подхвърляне на трохи под формата на „европейски субсидии“ и други дъвки за балончета. Нема демокрация, защото не им беше изгодно да въведат истинска демокрация с правила. И на другите, и на нашите. Те вече и на Запад немат демокрация. Демоните на банките я превърнаха в демонокрация. Притегат примката бавно и полека. Ама я притегат, ясна е работата. И Путин се прави, че е и срещу това. И хората нали искат да си имат водач, верват му.

И пропагандата от двете страни се завърта. Колониалистите искат да докопат Сибир, понеже като имаш готина мацка, всеки й хвърля мераци. Там има несметни богатства, „Угрюм река“ е чудесна книга, векове наред не могат да ги изразходят, та сега световните жандари и милитаристи са проточили лиги да глътнат тая хубавица и всичките й богатства. Ще натискат бавно и полека, ще ни превръщат във фронтова линия, ние сме collateral damage, не им дреме за нас нито на рашките, нито на тъпанарите. Малтус и неговите привърженици ще създадат хубава интрига, на която да поверват и най-коравите пичове, подобно на Първата Световна Репетиция и Втората такава. В репетициите са загинали десетки милиони, сега обаче ще се наложи да се освободят от товара на милиарди. Легендата ще бъде разбиваща, ще захапят всички, може и аз да се подлъжа, ама само за част от секундата ще бъде. В Русия легендата вече е засилена по нанадолнището – гледайте новия епизод на „Духless“ и сериалчето „Родина“, Машков е добър актьор, но все пак наето лице, каквото му кажат, това играе. Та легендата „родина“ е на дневен ред и събира активно привърженици.

От другата страна ще продължи демонизирането на врага. Путин ще стане по-големо зло от Кадафи, Саддам, Осама и други лоши изверги взети заедно от канализацията на Готъм сити. Ще се наложи Батман да долети. Извращенията, наречени „човешки права“, също ще продължат по план. Защото планът требва да се следва и изпълнява стриктно. Защото за милитаристите от всички страни достиженията на човешкия дух по темата война („Швейк“, „Параграф 22“, „Ъндърграунд“, „Съдбата на човека“ и много други) не означават абсолютно нищо, за тях това е само страничен шум, който не отразяват, те книги не четат, те не са човешки същества в биологичния смисъл и само може би за профилактика са попрехвърлили „1984“ и „Прекрасният нов свят“.

Твърдят, че в други страни такава истерия като у нас по темата Русия и света не съществува. Че е само по границите – Полша, прибалтийските, Унгария... Истеризира се нарочно, защото е необходима обработка на съзнанието именно в точките на фронтовата линия. Психологическа подготовка. Пропастта между западното ужким демократично и руското ужким православно се задълбочава от ден на ден. Но не така по естествен път някак си, а целенасочено с пропагандата на Волгин и другия. С пропагандата на псевдодемократите и руските марионетки. Построиха си магистралата до Бургас, за да придвижват своята техника, не за да ходите на море. Не го пророкувам като некакъв страх от бъдещето. Разказвам го като нещо реално предвидимо. Не подхранвам истерията. Опитвам се да предупредя за тая голема опасност, без да съм привърженик на оня луд вестник „Строго секретно“. Там теориите са пречупени през призмата на редактора и засягат това онова. Обаче имат една голема слабост – на страната на Русия са. А аз си мечтая ние да сме на две страни – първо на себе си като разумни същества, даже на квадрат, сапиенс сапиенс, и второ – да сме на страната на собствената си страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!