TV7 продължава да излъчва, обяви се за "най-свободната национална медиа"

OFFNews 16 март 2015 в 17:34 2604 7

Снимка БГНЕС

Вместо празен ефир и стачка, ръководството на TV7 обяви, че медиата продължава напред "в името на истината".

Служители в телевизията обаче споделиха пред OFFNews.bg, че действително е имало забавяне на трудовите възнаграждения, но се очаква днес вече да са получили по сметките си дължимите две заплати.

От PR отдела изпратиха официално съобщение, в което се посочва, че "намеренията на ръководството на телевизията са коренно различни от закриване на медиата."

Ето и целия текст:

"Във връзка с публикации в някои медии, че "в понеделник TV7 спира", бихме искали да направим следното опровержение:

Факт е, че TV7 не спря, както ни убеждаваха колеги. Намеренията на ръководството на телевизията са коренно различни от закриване на медиата.

Както знаете, групата канали TV7/NEWS7/SUPER7 премина през доста труден период. В момента, както и нашите зрители отбелязват, TV7 и NEWS7 са двете най-свободни и обективни национални медии. Всички телевизионни специалисти от трите канала, както и ръководството на медиите ежедневно доказват своя професионализъм, отдаденост на журналистическата професия и своя обществен дълг.

Подобни публикации като гореспоменатите не са в полза нито на обществения интерес, нито на зрителите, нито на журналистическата общност. Работата на колеги с непотвърдени слухове подвежда аудиторията, създава инсинуации и интерпретации, които са далеч от истината.

"В момента приоритет ни е новата програмна схема на телевизиите. Подготвяме доста изненади за нашите зрители. Новият телевизионен сезон ще бъде повече от интересен", заяви изпълнителният директор на медиите Кирил Благоев."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови