Bloomberg TV тръгва на български

OFFNews 14 септември 2015 в 21:24 11084 4

Виктория Миткова

Bloomberg L.P. и Bulgaria ON AIR обявиха днес дългосрочното си споразумение за създаване на нов бизнес новинарски ТВ канал на български език.

Bloomberg TV Bulgaria ще се появи скоро в мрежите на кабелните и сателитните оператори в страната със съдържание, фокусирано върху задълбоченото отразяване на икономическото и бизнес развитие на България.

“Стартът на Bloomberg TV Bulgaria е много важно събитие за медийни групи Bulgaria ON AIR и Investor - добавяме самостоятелен бизнес канал с първокласно качество към портфолиото си от специализирани онлайн медии. Информацията е от ключово значение за всеки бизнес. Затова вярвам, че Bloomberg TV Bulgaria, първият международен бизнес и финансов канал, адаптиран към местната аудитория, ще работи по най-добрия начин за общността в България,” коментира Виктория Миткова, управляващ директор на медийна група Bulgaria ON AIR.

Николина Димитрова, програмен директор на Bulgaria ON AIR и Георги Бисерински, изпълнителен директор на медийна група Investor, са изпълнителни директори на Bloomberg TV Bulgaria.

Джеф Грийн, изпълнителен продуцент в Bloomberg Television, ще работи заедно с екипа на Bulgaria ON AIR за създаването на икономическото и бизнес съдържание на новия канал.

“Със старта на Bloomberg TV Bulgaria ние продължаваме мисията си да повишаваме финансовата култура на българина. Търсенето на локалните проекции на глобалните икономически процеси и ролята на българския бизнес в тях е ключово за успеха на новия ни канал”, коментира Николина Димитрова, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови