Татяна Буруджиева: Чакаме от СЕМ анализа за собствеността на медиите

OFFNews 13 април 2014 в 15:19 2046 0

Татяна Буруджиева
Татяна Буруджиева

В близките дни ще има списък кои медии от кои министерства са финансирани. Очакваме още и анализа на Съвета за електронни медии (СЕМ) за медиите у нас.

Това заяви народният представител от Коалиция за България Татяна Буруджиева в интервю за радио К2.

"Аз като член на комисията (за култура и медии - б.р.), както и други колеги, чакаме анализа и информацията за собствеността на медиите, която СЕМ ни обеща до края на месец март. Чакаме поетия от тях ангажимент, който на всичкото отгоре те сами решиха, че ще поемат. Сега сме почти средата на април и няма знаци, че такова нещо се е подготвило, въпреки, че информацията трябваше вече да е готова", подчерта Буруджиева.
 
Тя посочи, че когато се обсъжда темата за финансиране, собственост и позиция на една медия, важен е въпросът дали има промяна в позицията в зависимост от промяната във властта.

"Наскоро бях в Смолян, имах среща с колегите журналисти по повод ситуацията в регионалните медии. Те са още по–ощетени, имам предвид при кандидатстването по програми за получаване на средства. Големият проблем, говорейки с представителни на министерствата е, че заложените критерии изискват данни за влиянието на медиите, и колкото повече една медия е влиятелна, по–лесно получава съответните пари", каза тя. Според Татяна Буруджиева в случая големият въпрос е, че държавата е най–големият рекламодател в медиите и това не е нормалното състояние на нещата, "което обаче ни отвежда към състоянието на нашата икономика и на нашето щастие", заключи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!