Съдия-изпълнител изнася техниката на TV7 и News 7 (снимки и видео)

ОFFNews 29 април 2015 в 13:12 30374 48

Съдия-изпълнител и хамали в момента изнасят техниката на телевизиите TV7 и News 7. 

В момента полиция е обградила сградата на медията, както в нея също има органи на реда. 

Проверката е била изненадваща за всички там. На живо в ефира водещият Константин Филипов обяви, че дори по време на предаването до него има хора, които изнасят техника. 

Репортерите на телевизията очакват дори да дръпнат шалтера на сървърното помещение, което на практика означава спиране на излъчването. 

Полицията не позволява на служителите на телевизията да се разхождат свободно в сградата. 

Обновена към 13:40

По информация на TV7 синдиците на КТБ са поискали изземването на техниката от телевизията. 

Списъкът е съставен преди 2 месеца. Телевизията няма да спира, съобщиха преди малко от медията. 

Достъпът до архивното помещение на медията е прекъснат. 

Това, което са започнали да изнасят хамалите първо, са били камери "Панасоник" общо 50 броя. Наша проверка установи, че те са на обща стойност над 175 хил. долара. 

Жива верига от журналисти и служители начело с Николай Колев-Босия иска да спре изнасянето на техника. 

Шефът на 6-то РУП Иван Пепелджийски заяви пред медиите, че е бил уведомен с писмо от съдебния изпълнител за акцията.

Два часа личните вещи на служители на медията са били заключени в сградата.

Обновена към 14:30

В момента пред сградата на телевизията пристигат още екипи на полицията. 

Юристконсулт Кристина Димитрова. Снимка: БГНЕС

Репортер на OFFNews пътува към мястото на събитието.

Камерите, с които е снимано предаването "Къртицата" на ТВ7

Валери Симеонов каза в ефир, че ТВ 7 към настоящия момент е най-обективната теливизия.

„Това е безобразие, ако фактите са такива, ако такъв съдия-изпълнител трябва да сезирате прокурор, който да активира полицаите. Трябва по най-бързия начин да бъде възстановена работата на телевизията. Не мога да си представя някой да нахълта в телевизията, в която доскоро управлявах (СКАТ, бел. ред.). Можете да разчитате на нащата подкрепа, аз съм на страната на законността“, каза депутатът от Патриотичния фронт.

Антон Кутев от БСП коментира, че в телевизията за втори път има подобно влизане. „При първото влизане се срина цяла банка. Сега става дума за държавата. Със сигурност не е цивилизован начин за решаване на спорове, които са търговски. Тези, които се опитват в момента да го направят, го правят и втори път. Нашата държава няма да е същата, ако това се случи. Самият подход е нагъл. Ако гражданите на българия допуснат това да продължи така, вече няма държава“, коментира депутатът.

Шефът на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов коментира, че има много неизвестни по случая. „Но така да се нахлува в медия с полиция, става дума за нещо, което спешно трябва да се извърши. Не мисля, че това опира до търговски отношения. Медията е свързана преди всичко с правото на свободно изразяване, това е скандалвен сюжет. Не знам дали има такъв случай в световната история“, каза Лозанов.

„Случилото се (в телевизия TV7 бел.ред.) е прецедент, който ще има своя европейски прочит и този европейски прочит ще бъде строго негативен за държавата ни. В средносрочна перспектива той ще постави въпросителна около свободата на медиите в България. Това ни отдалечава от приетите общовалидни ценности в европейското семейство, за които всички говорим и към които всички се стремим“, заяви в ефира на TV7 заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!